Client: Major UK University
Services: Architecture, Interior Design, Project Management

This work was an integral phase of the over-arching TOB2 relocation project. We were approached by the University of Reading to undertake both internal and external upgrades on Building L033, set within a conservation area on the London Road Campus.

 

The main changes were made to the fenestration, in order to improve aesthetic appearance as well as meeting new environmental guidelines. A combination of glazing, timber panels and aluminium louvers make up the new façades, thus giving a bold contemporary look to this 1940’s building. Internally, a new corridor was introduced on the ground floor to break the large front room into three more usable rooms for teaching and research purposes. In addition a lift was introduced to provide access for all users (the lift is also a fire evacuation lift).

 

The client requested that male and female facilities with showering and disability provisions be designed and coordinated within the building works, thus creating accessible facilities to support the sustainable travel plan.

 

Challenges:
• Coordination of all build upgrades via consultations between both the landlord and tenant management team to deliver a fully working space for occupation and minimise disruption of their work.

Click thumbnails for larger versions
image 1 image 2
image 3 image 4
image 5 image 6
image 7 image 8
image 9 image 10